"De kracht van persoonlijk contact"

KvK: 'Vraag advies bij investeringen' - van EAD accountants en belastingadviseurs Haarlem

Door alexander@eadaccountants.nl, vrijdag 2 december 2011 12:09
Veel ondernemers zijn onbekend met de mogelijkheid om dit jaar nog fiscale voordelen te behalen. Driekwart van de ondernemers laat zich niet adviseren door een boekhouder, accountant of belastingadviseur bij de aanschaf van een bedrijfsmiddel. Dit blijkt uit een onderzoek onder het Ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel.

Bijna de helft van de ondernemers heeft plannen om binnen nu en een half jaar te gaan investeren. Dit jaar kunnen zij nog fiscaal voordeel behalen door de crisismaatregel van de overheid die in 2009 werd genomen om investeringen versneld af te kunnen schrijven.

De KvK zei dat 38 procent van de ondernemers bewust investeringen plant en optimaal profiteert van het fiscale voordeel dat dit oplevert.

Een vijfde is wel op de hoogte van de regels maar investeert pas als dit echt nodig is omdat een machine of auto het begeeft. Hierdoor hebben zij geen keuze meer om investeringen naar voren te halen of uit te stellen voor fiscaal voordeel, aldus de KvK.

Verder laat 41 procent van de ondernemers fiscaal voordeel liggen, omdat zij de regels onvoldoende kennen. Dit blijkt uit een onderzoek onder het Ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel. 

 

bron: www.elsevierfiscaal.nl