"De kracht van persoonlijk contact"

Persoonlijk financieel plan

Door alexander@eadaccountants.nl, vrijdag 6 juni 2014 11:41
Als u op enig moment stopt met uw werk of bedrijf of nog beter dat over een aantal jaren van plan bent, dan wilt u natuurlijk weten of er voldoende middelen zijn om het door u gewenste leven te kunnen gaan leiden. Een persoonlijk financieel plan, ook wel "personal financial plan", opgesteld door een echt onafhankelijk en bekwaam adviseur is dan een goed hulpmiddel om te bepalen waar u staat.

Een persoonlijk financieel plan is een houvast waar al uw financiële bronnen en uitgaven bijeenkomen zodat u een degelijk inzicht krijgt in uw financiële kracht nu en wanneer u met pensioen gaat.  Hoe werkt het? Samen met u gaan we uw uitgaven (vast en variabel) per levensfase na. Vervolgens inventariseren we uw bezittingen en schulden. Bij de bezittingen kunt u denken aan spaartegoeden, effecten, uw eigen woning, overig onroerend goed, polissen al dan niet met lijfrentes en alle overige bezittingen die rendabel gemaakt kunnen worden gedurende de rest van uw leven en dat van uw partner.

Verder bepalen we de verplichtingen uit schulden en we gaan met u na wat u wenst na te laten bij uw overlijden. Uiteindelijk berekenen we vrij nauwkeurig wanneer u kunt gaan stilleven. Dit wordt exact en uitvoerig aan u gepresenteerd en nog eens extra duidelijk in grafieken getoond.

Wat zijn de kosten?

Een inventarisatie en bespreking met u kost ons gemiddeld 12 uur. De totale kosten bedragen € 1.500 inclusief 21% btw. Voor een ondernemer komt daar € 750 bij en voor een DGA is dat € 1.250. Deze kosten verdient u meestal meervoudig terug, omdat het persoonlijk financieel plan een aantal direct toepasbare tips oplevert.

Geïnteresseerd in een financieel plan voor u zelf? Bel of email ons voor een vrijblijvende afspraak.